penaja utama

Thursday, June 3, 2010

Tips untuk Meningkatkan Motivasi Setiap Hari

Cara untuk Meningkatkan Motivasi Setiap Hari

Kadang-kadang kita datang pejabat muka lesu je,nampak mcam penat dan tak bersemangat,macam mana nak bersemngat?mudah sahaja kena tinggkatkan motivasi diri la..So macam mana nak tinggkatkan motivasi diri,setelah lama mencari tip-tip di internet dapat lah di olah ada beberapa cara yang saya praktikkan,yang pasti akan membantu kita gembira dan bersemangat sepanjang hari Insyallah
Mengapa tidak mencobanya?


1.Ambil sedikit masa untuk berehat sejenak...tutup mata sambil bernafas baik-baik banyak kali tapi dalam keadaan tenang dan perlahan,kita kena bayangkan tempat-tempat yang indah,contoh tepi pantai ke,tepi air terjun pun boleh,asal indah-indah jer,

2.Senaraikan kebaikan dan sifat-sifat yang bai dalam diri sendiri,dengan cara ni kita akan menghargai apa yang kita memeliki,dan sentiasa bersyukur kepada Allah.

3.Amalkan streching atau regangkan badan,buat senaman ringan.sisitem peredaran darah kita akan berjalan lancar,dapat mengurangka stress dan badan jadi ringan-ringan jer.

5. Tertawa dan temukanlah humor. Tertawa dengan teman, membaca beberapa lelucon, berlaku konyol dengan anak-anak Anda, dan bermain dengan hewan peliharaan, baik untuk Anda. Tertawa adalah obat stres terbaik yang bisa meningkatkan mood Anda.

4.Dan yang paling best banyakkan ketawa,buat lawak ke,macam-macam lagi leh buat,sentiasa ceria.baca blog-blog yang lucu ke,tengak senario ke,raja lawak ke,hahaha,,bila kita ketawa ada hormon yang dirembeskan untuk kurangkan stress dalam otak kita, selamat mencuba yer kawan-kawan saya sentiasa ceria sebab amalkan tip-tip ni..
No comments:

Post a Comment